Celltech Logo 250x111

150:e containerleveransen till Siemens

IMG 6079 1024x768

150:e containerleveransen till Siemens

– Visst finns det anledning att fira, säger Per Sandell, produktområdeschef på Celltech. Hittills har vi alltså levererat 150 battericontainrar till Siemens.

Siemens använder en batterilösning som fungerar som backup och reservsystem till deras gasturbiner som driver industrier och mindre städer runt om i världen. Batteriet gör det möjligt att på ett kontrollerat sätt starta och stoppa gasturbinerna. En kontrollerad avstängning tar ca 10 timmar och under den tiden får turbinen all energi från batterierna

Celltech har utvecklat en lösning baserad på inbyggda batterier i en vanlig fraktcontainer. På speciella ställningar monteras antingen bly- eller nickelkadmium-batterier beroende på var modulen kommer att användas.

– Tillsammans med en av våra samarbetspartners bygger vi om containrarna till batterirum med luftkonditionering och avancerat klimatsystem, förklarar Per Sandell. Tak, väggar och golv isoleras. Containern är även ytbehandlad för att klara extrema klimatförhållanden.

Battericontainrarna levereras till Norrköpings hamn för vidare transport runt om i världen, exempelvis Thailand, USA eller Norra ishavet.

Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) och Celltech har samarbetat sedan 2009 och den första leveransen av containers gick i början av 2010.

Fakta Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB)

Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB), med säte i Finspång i norra Östergötland, levererar kraftverk och turbiner med hög verkningsgrad och låga utsläppshalter. Företaget har ca 2 800 medarbetare och omsätter ca 10 miljarder kronor.

Mer information

För mer information, kontakta: Per Sandell, Produktområdeschef, Celltech Abatel AB +46 706 695 628, [email protected]

Om Celltech

Celltech är Nordens ledande batterileverantör. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartner utvecklar vi batterier och batterisystem för alla typer av applikationer. Från idé till produktion, från standardprodukter till kundanpassade lösningar. Våra samarbetspartners är världsledande batteritillverkare. Med kombinationen av svensk närvaro och global räckvidd hittar vi optimala lösningar för våra kunders behov. Celltech grundades 1984 i Sverige, och finns idag representerat i hela Norden. Celltech ingår i Addtech-gruppen. www.celltech.se