Celltech Logo 250x111

Batterier är hett

N 002

Som alla säkert redan vet är det turbulent på batterimarknaden för tillfället. Den främsta anledningen är en stor efterfrågan från fordonsindustrin, som slukar fler och fler celler och batterier till alla de elfordon som nu produceras.
Fordonsindustrins behov av celler medför i sin tur ett stort tryck på framtagningen av litium, kobolt och nickel, tre metaller som har mycket stor betydelse för batteritillverkning. Många källor förutspår en snar brist på dessa råvaror. Vilket, utöver ökade priser, även riskerar att påverka leveranstider och tillgång på batterier inom den närmaste framtiden. Fler av de stora cellproducenterna har redan allokerat celler, främst 18650, för såväl 2018 som 2019, då efterfrågan är betydligt större än tillgången.

Celltech bevakar situationen
På Celltech bevakar vi naturligtvis situationen mycket noga. Tillsammans med våra partners planerar vi för behoven så mycket det någonsin går – både för att hålla leveranstider nere och för att säkra tillgången av celler till de batterier vi tar fram till våra kunder.

Vi är väl medvetna om att det är svårt att sia om vilka kvantiteter som behövs, speciellt när det kommer in på nästa år.

Och givetvis kan det bli frågan om grova uppskattningar, men ni gissar bättre än vi gör för just ert batteribehov de närmaste 6-12 månaderna – så gör gärna din batteribeställning redan nu!

Tack på förhand för din medverkan, och välkommen med frågor eller funderingar kring just ditt företags produkter.

Se över företagets behov av batterier
Utan våra kunders hjälp står vi oss dock slätt. Med bakgrund av rådande situation ber vi därför dig att se över ditt företags behov av batterier, och med tanke på det Kinesiska Nyåret, 30 januari – 15 februari helst även en bra bit in på 2019.