Celltech Logo 250x111

Batterilösningar för järnvägstransport applikationer på Elmia Nordic Rail Fair

Elmia Celltech

Elmia Nordic Rail Fair kommer att hållas i Jönköping, Sverige, från den 10 till 12 oktober 2023. Vi är glada över att kunna meddela vår närvaro vid denna branschträff,  visa upp våra batterilösningar när vi arbetar för att omvandla järnvägssektorn till ett mer hållbart och effektivt transportsätt. Möt oss i monter B03:23 för att diskutera de mest hållbara lösningarna för dina applikationer!

Att främja hållbarhet inom järnvägstransporter

Järnvägsindustrin anammar potentialen hos banbrytande batteriteknik för att driva den mot en grönare och mer hållbar framtid.

Batterier har redan visat sitt värde i olika tillämpningar inom järnvägssektorn, från att tillhandahålla hjälpkraft för järnvägsspår och tågkomponenter till att möjliggöra hybrid- och helelektrisk dragkraft, energiåtervinning genom regenerativ bromsning och förbättrad övergripande prestanda och tillförlitlighet.

Vi inser att framtiden för järnvägstransporter beror på framgångsrik integration av avancerade batterilösningar som kan möta branschens höga krav. Batterier är inte bara komponenter utan en integrerad del av järnvägssektorns strategi för att förbättra effektivitet, hållbarhet och säkerhet. De måste dock uppfylla rigorösa kvalitets- och prestandastandarder, vilket kräver omfattande tester och certifiering. Detta är något vi alltid tar på allvar.

Järnvägsbatteriteknik

Vårt erbjudande inkluderar flera typer av batterier som finns i järnvägsindustrins tillämpningar. Här är några av de vanligaste kemierna som tillhandahålls av oss:

Nickel-kadmiumbatterier (Ni-Cd): Med en hög effekttäthet och lång livslängd används Ni-Cd-batterier i hybrid- och helelektriska dragsystem. Ni-Cd-batterier används också för att ge reservkraft för tågkomponenter, såsom belysning, luftkonditionering, kommunikationssystem och nödbromsar.

Zink-luftceller: Zink-luftceller är icke-uppladdningsbara batterier med mycket hög energitäthet och låg kostnad. Zink-luft-teknik har rönt framgång i olika järnvägstillämpningar som belysningssignaler, stoppvarningsljus, järnvägstelefoner och signalering av lastspår.

Blybatterier: Blybatterier är kända för sin kostnadseffektivitet och används främst för att tillhandahålla hjälpkraft för tågkomponenter som belysning, luftkonditionering, kommunikationssystem och nödbromsar.

Litiumjonbatterier (Li-ion): Li-jonbatterier är de mest avancerade och mångsidiga, med hög energi- och effekttäthet, lång livslängd och låga självurladdningshastigheter. De används för olika ändamål, inklusive energilagringssystem (ESS) för dragkraft, regenerativ bromsning och prestandaförbättring. Vi har utvecklat en rad högkvalitativa batterisystem baserade på Li-ion-teknik skräddarsydda för tågens specifika behov.

Var med och forma framtiden

På Elmia Nordic Rail Fair är vi dedikerade till att främja järnvägstransporter genom innovativa batterilösningar. Våra batterier erbjuder snabb laddning, funktionell säkerhet, förlängd livslängd och kostnadseffektiv drift. Med stort fokus på hållbarhet och effektivitet möter våra lösningar de rigorösa kraven från moderna järnvägsfordon.

Om du letar efter pålitliga och högkvalitativa batteri- och strömförsörjningslösningar för dina transportbehov, bjuder vi in dig att besöka oss på monter B03:23 under Elmia Nordic Rail Fair. Få kontakt med vårt expertteam och utforska potentialen för en grönare, mer hållbar järnvägsindustri, driven av våra toppmoderna batterilösningar.

Vi är fast beslutna att föreställa oss en framtid där järnvägstransporter är både miljövänliga och ekonomiskt effektiva. Följ med oss på Elmia Nordic Rail Fair och bli en del av denna transformativa resa. Omfamna de gränslösa möjligheterna med batteridrivna järnvägstransporter.