Celltech Logo 250x111

Celltech rustar för framtiden – satsar på förnyad maskinpark

Image 001 Kopiera

Celltech rustar för framtiden – satsar på förnyad maskinpark

– Vi utformar idag lösningar som passar de unika kraven för de produkter vi producerar, men kraven ökar hela tiden. Våra kunder efterfrågar mer avancerade lösningar och mer avancerade batterier med höga strömuttag. Många efterfrågar också ett helhetskoncept gällande batterilösningar. För att möta dessa krav investerar vi nu i en ny maskinpark, säger Jeanette Nilsson, inköpschef och platsansvarig på Celltech i Sölvesborg.

Celltech har bland annat investerat i ny utrustning för tillverkning av bojbatterier.

– Med denna investering får vi en mer effektiv process och kan öka vår produktionskapacitet. Vi kan också lättare ställa om mellan mindre och större serier och dessutom blir det lättare att göra förändringar och ta fram nya produkter.

Jesper Björkén, VD Celltech AB Sverige:

– Jag ser en stark fördel i att Celltech har produktion och utveckling i Sverige. Med den satsning vi nu gör är det möjligt för oss att möta våra kunders krav ännu snabbare och mer flexibelt än någonsin tidigare.

Celltech har även kompletterat de tidigare svetsutrustningarna med en arc welder (bågsvets). Denna nya teknik förenklar svetsprocessen och klarar till exempel kopparsvetsning vid högströmsapplikationer samt flera andra metaller.

– Vi har också förnyat våra ultraljudssvetsar för sammanfogning av fysiskt större och mer effektkrävande plastdetaljer, säger Jeanette Nilsson. Denna nya teknik förenklar svetsprocessen och klarar till exempel svetsning av kopparbleck som bland annat används i batterier för högströmsapplikationer.

Celltech satsar även på arbetsmiljön.

– Vi har många tunga lyft i vår produktion, och har därför investerat i nya modernare lyfthjälpmedel för våra medarbetare. Vi vill helt enkelt skapa en ännu bättre arbetsmiljö för vår personal, berättar Jeanette Nilsson.

Hon påpekar att kunderna är mycket positiva till att Celltech öppnar upp för nya möjligheter när det gäller kundanpassade batterilösningar.

– Ja, vi har redan fått flera spännande förfrågningar på mer avancerade batterilösningar.