Celltech Logo 250x111

Celltech uppdatering angående Covid-19 pandemin

4K5A2488 1024x683

Situationen i Kina börjar gradvis återgå till normalt läge. På Celltechs anläggning i Zhongshan är samtlig personal tillbaka och verksamheten är åter i full kapacitet.

Flera av de produkter som Celltech levererar är tillverkade utanför Kina, och våra samarbetspartners i Europa har nu vidtagit åtgärder som även påverkar Celltechs leveranser och kunder i Sverige. Ett flertal av våra leverantörers fabriker inom EU har stängt ner produktionen som en följd av Covid-19 pandemin, och beräknas öppna igen i slutet av april.

Produktionstiden för produkter tillverkade i Kina förväntas bli förlängd med ca 1-2 månader och för Europa tror vi på liknande utveckling när de öppnar upp igen. Även tider för transporter av material och produkter berörs. Det gäller för såväl båt som lastbil och flygfrakter.

Celltech har både sälj och supportfunktioner fortsatt tillgängliga genom möjligheten att arbeta hemifrån. Likaså har Celltechs svenska produktionsanläggning i Sölvesborg verksamheten igång, och följer noga Folkhälsomyndighetens råd. Vi kan därför öppna upp för möjligheten till andra lösningar, så som gemensam lagerhållning av kritiska komponenter på vårt lager eller senareläggning av beställning till exempel.

För våra kunder med befintliga beställningar, kommer vi kontakta er om schemat för era befintliga beställningar ändras eller om det är väsentliga förändringar i komponent- / fraktpriser. Den förlängda leveranstiden gäller även nybeställningar – så skicka gärna din beställning i god tid.

Celltech har löpande kontakt med våra samarbetspartners i Europa och Kina och följer noga utvecklingen lokalt för att få senaste nytt.

Om ytterligare frågor, tveka inte att kontakta oss.

Ladda ner pdf här.

Vänliga hälsningar,

Henrik Torkelsson, VD
Celltech Abatel AB
070 660 05 36, henrik.torkelsson@celltech.se