Celltech Logo 250x111

Säker batteridrift är en viktig nyckel för 5G

Screenshot 2020 10 29 At 9.14.47

Post och Telestyrelsen ställer vissa krav på att allmänna kommunikationsnät och -tjänster ska hålla viss driftsäkerhet. Det innebär bland annat att telekomoperatörer behöver ha beredskap med stand by-tid för datatrafik från blåljusfrekvenser vid strömförlust. För att klara det måste man ha bra batterikapacitet och effektiv avsäkring, vilket gör säker batteridrift till en viktig nyckel för 5G.

– För att klara av att leva upp till dessa krav behöver man kunna stänga av vissa frekvenser tillfälligt vid strömavbrott. Detta behov löser vi för våra kunder med våra tillförlitliga och högkvalitativa batterisystem, säger Christian Goding, VD för Celltech, en del av Addtech.

Andreas Anselmius, VD för Emcomp som också är en del av Addtech, instämmer och förklarar att när strömmen sedan kommer tillbaka och man måste kunna koppla på allt igen krävs det att man har olika kontaktorfunktioner.

– Dessa tar plats, kostar pengar och skapar värme när man bygger ett system. Den typen av produkter som vi jobbar med löser utmaningar som bland annat, värmeproblematik och behovet av fjärrstyrning, fortsätter Andreas.

> Läs hela artikeln i Dagens Industri.