Celltech Logo 250x111

Tillväxten fortsätter – Ytterligare en fabrik med serie­produktions­möjligheter invigs

Celltech Nya Produktionsanläggning

Vår nya produktionsanläggning använder den senaste tekniken och det bästa nordiska kunnandet för att möjliggöra hållbar industriell elektrifiering för integrering av batterier.

Med det ökade klimathotet tvingar det industrin att påskynda den gröna omställningen vilket innebär att den industriella elektrifieringen utvecklas snabbare än förväntat. Befintliga batterisystem ersätts med ny Li-ion baserad teknik och applikationer som körs med förbränningsmotorer designas om till hybrid alternativt fullt elektriska.

Celltech är känt som en pionjär inom batteritillverkning i Norden. Vi har tillverkat batterilösningar sedan 1984. Då efterfrågan på batterisystem fortsätter att växa har vi öppnat vår tredje fabrik. Den är placerad i Tammerfors, Finland med toppmodern utrustning och kapacitet för storskalig serieproduktion av batterisystem för industrifordon. Fabriken kommer även att omfatta ett Ingenjörs & Utvecklingscenter som betjänar Celltech i sex länder.

Den globala trenden med industriell elektrifiering sammanför aktörer för att sträva mot en effektivare och renare produktion.

”Våra kunder inkluderar ledande europeiska industriföretag som för närvarande tar sig an utmaningen med elektrifiering av fordon. I deras projekt går elektrifieringen av industrifordon ännu snabbare än de ursprungligen förväntade sig. Vi har nu stora möjligheter på globala marknader – som inom materialhanterings, gruv-, hamn-, skogsmaskins- och robotindustrin”, säger Patrik Elwing, VD för Celltech Abatel AB.

Med kompletta interna design-, verktygs-, produktions- och testmöjligheter samt tre smidiga och flexibla volymproduktionsanläggningar i Sverige, Finland och Kina har vi breda resurser och kapacitet att hantera projekt från initial idé till storskalig serieproduktion, global logistik, underhåll och återvinning.

“Vi har designat och tillverkat över 1 000 kundspecifika batterilösningar från enkla primära alkaliska batteripaket till mycket avancerade litiumbatterisystem med molnbaserad övervakning samt uppdatering online. Vår kunskap om design och tillverkning av batterisystem som vi har samlat på oss under åren hjälper oss att designa nya kundspecifika batterisystem, både produktions och kostnadseffektivt.” fortsätter Patrik Elwing.

Läs mer om Celltech Solutions.

Om Celltech

På Celltech är vårt uppdrag att möjliggöra hållbar elektrifiering av industriella applikationer och utrustningar. Som en av de ledande leverantörerna av batteri- och batterisystem i Europa säljer, designar och tillverkar Celltech ett brett utbud av batterier från standardprodukter till mycket avancerade batteripaket och kundspecifika industriella batterisystem. Tillsammans med vårt omfattande partnernätverk förser vi våra kunder med värdeskapande, högkvalitativa och konkurrenskraftiga helhetslösningar med effektiv global logistik.

Celltech grundades 1984 och har fabriker i Kina, Finland och Sverige. Våra försäljningskontor ligger i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Storbritannien och Kina. Celltech är en del av Addtech AB, noterat på Nasdaq Stockholms storbolag med en årlig omsättning på 1,1 miljarder EUR.