A part of Celltech Group

Henrik Torkelsson blir ny VD för Celltech Abatel AB

Henrik Torkelsson kom till Celltech i september förra året, då som Försäljningschef för kundanpassande batterier. Han har en gedigen bakgrund inom internationell teknisk försäljning i ventilationsbranschen, och har bland annat arbetat på FläktGroup i drygt 13 år. Henrik tar nu över rollen som VD efter Peter Andersson, som har varit tillförordnad VD under en period, och nu fortsätter som Addtechs affärsenhetschef för Energy Storage.

– Det senaste året har vi jobbat hårt med en omstrukturering av Celltech Abatel, där vi bland annat delat upp företag i ett sälj- och ett produktionsbolag. Nu är vi redo att bygga vidare för framtiden, och där ser jag att Henrik är helt rätt person att ta företaget vidare. Han är driven och målmedveten, och kommer med sin energi att kunna lyfta hela teamet till nästa nivå, säger Peter Andersson.

– Det ska bli jättekul att ta över ledarskapet för ett företag med så högt satta mål. Celltech har det lilla företagets fördel, med ett flexibelt och kompetent team med lång erfarenhet, och det stora företagets styrka och resurser för långsiktighet genom vår ägare. I kombination med kundfokus, driv, tydlighet och sunt förnuft kommer vi att se till att nå målen, säger Henrik Torkelsson.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Andersson, Vice President Celltech Group
+358 (0)40 543 7099, peter.andersson@celltech-group.com

Henrik Torkelsson, VD Celltech Abatel AB
+46 70 66 00 536, Henrik.torkelsson@celltech.se