A part of Celltech Group

R&D Produktutveckling

Så här jobbar vi

R_D_004

Celltech Gruppen R&D

Celltech bistår kunder över hela världen med vårt R&D-team. Med R&D-centra i Sverige och Kina arbetar vi nära marknaden och säkerställer kunddriven produktutveckling. Och vi utgår alltid från egen produktutvecklingsprocess när vi utvecklar anpassade batterilösningar för våra kunder.

Dedikerade FoU-team

Celltech har ett kompetent team av egna ingenjörer, som arbetar nära marknaden och är dedikerade till kunddrivna projekt. Med ett väl etablerat partnernätverk i Norden, Kina och globalt, kan vi alltid erbjuda bästa möjliga lösningar.

Design och utvecklingskapacitet

Batterisystem specifikation

Vi hjälper dig att hitta rätt batteri, anpassat unikt för ert behov. Här ingår allt ifrån val av kemi, livscykel, storlek, pris och miljöprofil.

Konceptuell design och industrialisering

Workshops med våra Celltech-anställda ingenjörer för att designa och skapa er produkt. Här ingår mekanisk konceptuell design och industrialisering av plast och metall.

Elektronisk design (BMS)

Vi designar och skapar ett fullständigt anpassat batterihanteringssystem (BMS) för din applikation eller annan elektronik.

Snabb Time-to-Market

Snabba prototyper

Med visualisering av produktidéer och prototyper i olika material kan vi simulera egenskaper hos den färdiga produkten.

Cellpack och batteripack prototyper

Våra ingenjörer monterar din prototyp av cell- och batteripack; från cellpunktsvetsning med koppar- eller nickelflikar till montering av säkerhets- och övervakningselektronik, med placering i rätt ytterhölje.

Testning och Certifiering

Celltech designar och anpassar produkter för olika typer av certifieringsbehov och för olika typer av regulatoriska krav som finns på världsmarknaden. Här ingår bland annat Celltester, Miljöprov och EMC-tester. Även CE-tester som IEC62133, globala standarden UN38.3 och UL-certifiering hjälper vi våra kunder med inför lansering och marknadsföring av produkter över hela världen.

Full produktionskapacitet - med full skalbarhet

Celltech har full produktionskapacitet med egen produktion i Sverige och Kina.

Vi tar fullständigt leverantörsansvar, med leverantörsrevisioner och kvalitetssäkringsarbete.

Vårt löfte – att alltid erbjuda våra kunder den bästa lösningen.